dilluns, 11 de gener de 2010

Sablés de te matcha i de cacao

Un dels meus regals de reis va ser una bosseta de te matcha, i estava impacient per provar alguna recepta amb aquest ingredient tan peculiar. Així que com que una de les meves especialitats o dèries són les galetes sablés, vaig decidir començar per aquí: Sablé de te verd!
Heus aquí la recepta:
Ingredients:
150 g de farina
90 g de mantega
60 g de sucre
60 g de farina d'ametlla
la pell d'una llimona
2 rovells
3 culleradetes de matcha
un pessic de sal
una mica de vainillina
sucre glaç per decorar
  • Tamisar la farina, la sal, el matcha i la vainillina en un bol. 
  • Afegir la farina d'ametlla i la pell rallada de la llimona.
  • Incorporar la mantega a trocets, treballant una mica amb les mans fins que s'esgruni. 
  • Afegir els rovells  i amassar (és millor tenir-los preparats en un recipent, de manera que no haguem d'anar a rentar-nos les mans per tornar a amassar).
  • Deixar reposar la massa a la nevera durant 30 minuts.
  • Preescalfar el forn a 180ºC.
  • Un cop reposada la massa, estendre-la a un gruix d'uns 3mm, i tallar les formes.
  • Coure al forn durant uns 15-20 minuts o fins que comencin a agafar color (torradet). 
  • Deixar rafredar i empolsinar amb sucre glaç.

Com que no en tenia prou, i portava totes les festes amb l'idea de fer sablés al cacao, vaig decidir fer-les també. Vaig treure la recepta d'un blog que podeu consultar clicant aquí. Es veu que és una recepta del  Mestre Pastisser Pierre Hermé! He de confessar que tenia la seva complicació però el resultat és... mmm boníssim! 

Animeu-vos a fer aquestes galetetes! 
Us aconsello acompanyar-les amb un bon te. 
Fins la propera!


3 comentaris:

  1. Anna, acabo de descobrir el teu blog! I vés per on i veig la recepta de les galetes sablé! :)
    Me n'alegro que t'agradessin! :)
    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. Ja saps què en penso de les teves galetes...siguin de cacao, normals o de tè.....sense comentaris :) mmmmmmmmmmmmm
    Albeta

    ResponElimina
  3. Mercè, doncs jo miro la teva web molt sovint últimament, està plena de receptes interessants!
    I els pastissos d'aniversari per aquells nens fets amb fondant són per caure de cul! De professional!

    Albeta, has aconseguit escriure'm! I per duplicat!
    Gràcies per "i complimenti". Mi manchi!

    ResponElimina