dilluns, 7 de juny de 2010

MONa MONdriana (ara de xocolata!)

Hola de nou!!
Ja torno a ser aquí. Després de tan de temps de no escriure, em reincorporo al blog amb mooooltes coses per explicar... I és que encara que no tingués el blog al dia no és que hagi deixat de fer dolços, si no que no he parat de fer-ne! Entre l'escola i la feina no he tingut gaire temps per escriure... Però ara que he acabat el curs, intentaré anar escrivint mica en mica el que he anat fent i aprenent.
Per començar aquí van les fotos del meu intent de fer la MONa MONdriana en xocolata! 

Això va ser al mes de Març, us en recordeu del dia de la nevada? Doncs jo vaig estar tot el dia fora del món, no vaig veure ni nevar, però el fred si que el vaig notar sí...! La xocolata es solidificava en un obrir i tancar d'ulls! Quins mal de caps que em va donar!
Aquell dia en Carles, el meu "jefe", em va deixar anar a l'obrador per fer la meva mona (GRÀCIES CARLES!). Després d'alguna prova, de seguida vaig desestimar fer la part de darrera (el mig ou) tal com l'havia projectat en la maqueta (unes tires que creaven un entramat). No tenia prou pràctica per fer una cosa amb tanta dificultat tècnica. Així que vaig decidir fer un mig ou blanc, utilitzant un motlle. La idea em va agradar perquè de fet, Mondrian sempre pintava sobre fons blanc, i per tant tenia fins i tot més sentit fer-ho d'aquesta manera. I semblava fàcil però... amb aquell fred, no me'n vaig adonar i vaig deixar massa temps la cobertura en el motlle, i per tant em va quedar un gruix considerable, fent que la figura pesés molt. Següent problema: com aguantar tot aquest pes? Per sort va arribar en Carles i em va ajudar a resoldre el problema, tot fent servir una peça de les que havia desestimat al principi (com es veu en la tercera foto).
Per altra banda, tenint en compte que era la primera vegada que treballava amb colorants, els colors vermell, blau i groc em van quedar molt intensos i vistosos.
Es tracta de posar una base de color blanc perquè els colors quedin més purs o més "plàstics". 
Us n'explicaré la tècnica:
Vaig fer servir colorants en pols. I a part dels colors que necessiteu n'heu de tenir de color blanc (crec que també se'n hi diu biòxid de titani). 
1)Fondre una petita quantitat de manteca de cacau, i barrejar-hi una mica de colorant blanc, utilitzant el "túrmix"perquè no quedin grumolls (colar-ho per si en quedés algun).
2)Barrejar-hi la xocolata blanca fosa (que rebaixarà el seu color groguenc cap a blanc més pur), i el colorant desitjat. Fer-ho també amb el "túrmix" i colant-ho després.
Apa doncs... fins la propera! :)

2 comentaris:

  1. Anna, sort que era un "intent" de mona perquè sinó no sé com t'hauria quedat! Jo la veig de professional total!! Impecable i molt moderna! Ui, crec que ens hauràs d'explicar les tècniques pels que no en tenim n'hi idea. ;) Per començar, a on la compres la mantega de cacau? I seguit de l'explicació de tot el procés- ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Ei Mercè! D'acord, en breu explicaré com treballar la xocolata. A més m'anirà genial perquè dilluns faré un taller per nens sobre això mateix! ;)
    Fins aviat doncs!

    ResponElimina